Kayseri Ticaret Borsası olarak Et ve Et Ürünlerinde faaliyet gösteren tüm firmaların yararlanabileceği bir araştırma geliştirme istasyonu ilimize kazandırmış bulunmaktayız. İç Anadolu bölgesinde Et ve Et ürünleri alanında faaliyet gösteren ilk ve tek Ar-Ge laboratuvarı olarak uzman kadromuz ve yeni nesil teknolojik cihazlarımız ile çalışmalarımıza başladık.
Bu sayede firmaları Et ve et ürünlerinde kalite takibinde önemli rolü olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik, duyusal analizlerini laboratuvarımızda yaptırabilmektedirler. Ayrıca üretim ve tüketim sektörünün en temel ihtiyacı olarak görülen araştırma geliştirme konusunda da eğitim- danışmanlık imkanlarına sahip olacaklar ve yeni ürün denemelerinin analiz ve tadım basamakların gerçekleştirebilmektedirler.
Et ve Et ürünlerinde Protein tayini, yağ tayini, nem tayini, kül miktarı analizi, renk tayini, kalıntı nitrit miktarının belirlenmesi, tekstür analizi, tür tespit analizi, pH analizi, kül analizi, tuz analizi, çemen miktarı, nişasta miktarı, su aktivitesi gibi analizlerin yanı sıra yabancı tür tayini analizi ve kapsamlı mikrobiyolojik analizler de yapılacaktır. Yeni ürün geliştirmede en önemli adım olan duyusal analizler ise eğitimli panelistler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Araştırma- Geliştirme merkezi ile üreticilerimiz artan tüketici beklentisini karşılayabilecek hale gelecektir. Kaliteli ürün üretimi sayesinde üretim girdi maliyetlerinin düzenlenmesiyle kaynak verimliliği arttırılacaktır. Bu projenin sürdürülebilirliği ile de firmaların satış rakamlarında artış, farklı iç pazarlarda yer edinebilme şansı, rekabet edilebilirlik düzeylerinde gelişme beklemekteyiz