Kayseri Ticaret Borsası Laboratuvarı

Gıda laboratuvarımızda buğday ununun, ekmeğin, tahıl ve tahıl ürünlerinin ekonomik değerinin veya çeşit özelliklerinin belirlenmesi amacıyla fiziksel ve kimyasal analizler yapılmaktadır. Bakanlık onaylı çalıştığımız laboratuvarımızda Gıda Mühendislerimizin yaptığı analizlerden elde edilen kalite parametreleri; ilgili ürünlerin tekniğine uygun, hijyenik şekilde, üretim, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamaktadır.

Toprak Laboratuvarımızda bitkisel üretimde amaçlanan verim ve kaliteye ulaşabilmek için çiftçilerimizin kullandığı gübrelemeye gübre tavsiyesinin verildiği temel verimlilik analizleri yapılmaktadır. Ziraat Mühendisleri tarafından gerçekleştirilen bu analizler doğrultusunda toprağın yapısı ve içerdiği makro elementler öğrenilmekte; çiftçinin ekeceği ürün desenine göre ihtiyacı olan gübre tavsiye edilmektedir. Bu sayede yanlış gübre kullanımının önüne geçilmekte ve bilinçli üretim ile kaliteli ürün elde edilmesini sağlanabilir. Su analiz laboratuvarımızda ise sulama suyu analizleri kapsamı alarak doğru ürün elde etmek toprağın yapısını doğru ve kontrollü şekilde yönetmek amacıyla bu kapsamda analizlerimizi devam ettirmekteyiz.