Gıda analiz laboratuvarında buğday ununun, ekmeğin, tahıl ve tahıl ürünlerinin, yem ve çeşitlerinin kalitesi hakkında bilgi verilir. Bu bilgiler ışığında, ilgili ürünlerin tekniğine uygun, hijyenik şekilde, üretim, depolama, taşıma ve pazarlanması sağlanır.
Fiziksel Analizlerin yapıldığı laboratuvarımızda tahıl ve tahıl ürünlerinin kalite parametreleri hakkında fikir veren analizler uzman kadromuzla titizlikle güvenilir bir biçimde yapılmaktadır.
Bu analizler;
- Buğday Ununda Yaş Gluten ve Gluten İndeks Tayini
- Buğday Ununda Kuru Gluten ve Su Tutma Kapasitesi Tayini
- Buğday Ununda Zeleny ve Gecikmeli Sedimantasyon Tayini
- Buğday ve Buğday Ununda Rutubet Tayini,
- Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tespit Tayini,
- Tahıl Ve Baklagillerde Bin Dane Ağırlığı
- Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Miktarı Tayini
- Tahıl ve Öğütülmüş Tahıl Ürünlerinde Toplam Kül Muhtevası Tayini
- Ekmekte Rutubet Muhtevası Tayini
- Ekmekte Net Kütle Tayini